Τι παπούτσια να φορέσω στο γραφείο όταν δουλεύω

Τι παπούτσια για δουλειά γραφείου να φορέσω όταν δουλεύω

Οι περισσότεροι από εμάς, προβληματιζόμαστε όταν πρέπει να διαλέξουμε τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια για την δουλειά. Η επιλογή τους είναι αναγκαίο να γίνει με πολύ προσεκτικά βήματα καθώς η εμφάνιση μας πρέπει να είναι κομψή, άνετη ώστε να μη μας εμποδίζει στην καλή απόδοση των εργασιακών μας καθηκόντων και φυσικά να ταιριάζει αρμονικά στο χώρο όπου εργαζόμαστε. Αν ετοιμάζεσαι για την πρώτη μέρα εργασίας σου σε ένα γραφείο και δεν ξέρεις ποια παπούτσια αρμόζουν καλύτερα στο συγκεκριμένο περιβάλλον, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Εδώ θα μάθεις όλες τις επιλογές που υπάρχουν για τα παπούτσια γραφείου.

Γυναικεία παπούτσια για δουλειά γραφείου: Τι δεν επιτρέπεται να φορέσεις

Στην καθημερινή τους ζωή, οι γυναίκες έχουν απεριόριστες επιλογές όσο αφορά την υπόδηση τους. Όμως, στον χώρο της εργασίας υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Για παράδειγμα, τα παπούτσια για δουλειά γραφείου πρέπει να έχουν καλυμμένα τα δάχτυλα των ποδιών. Έτσι, καλό είναι να αποφεύγονται οι γόβες peep-toe και τα πέδιλα τους καλοκαιρινούς μήνες, τις ώρες που βρίσκεσαι στην δουλειά.

Επιπλέον, οι γόβες με πολύ ψηλά τακούνια είναι κατάλληλες μόνο για εξόδους στην προσωπική ζωή κάθε γυναίκας. Αλλά εάν φορέσεις αυτές στο γραφείο, δεν θα μπορείς να εργαστείς άνετα και θα υποφέρεις από πόνους στα πόδια, στα γόνατα και στην μέση. Τα υπερβολικά διακοσμημένα παπούτσια και αυτά σε πολύ έντονους χρωματισμούς, επίσης, δεν είναι η ιδανική λύση για την εργασία στο γραφείο.

Τι παπούτσια εργασίας να επιλέξεις εάν είσαι εργαζόμενη σε γραφείο

Αφού είδαμε τι παπούτσια δεν μπορείς να φορέσεις όταν εργάζεσαι στο γραφείο, θα προχωρήσουμε στις safe επιλογές υποδημάτων που ταιριάζουν στους συγκεκριμένους εργασιακούς χώρους και θα σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετη και κομψή με την εμφάνισή σου. Τα παπούτσια oxford είναι η πρώτη κατηγορία που μπορείς να επιλέξεις να φορέσεις όταν εργάζεσαι καθημερινά σε γραφείο.

Τα συγκεκριμένα παπούτσια ασφαλείας έχουν χαμηλά τακούνια και κορδόνια. Είναι μοντέρνα, ταιριάζουν με πολλά ρούχα και έχουν καλυμμένα τα δάχτυλα που τα καθιστούν ιδανικά για την εργασία στο γραφείο καθώς και για επαγγελματικά ραντεβού. Εάν επιλέξεις αυτά, προτίμησε τα σε ασφαλή χρώματα, όπως είναι το μπλε σκούρο, το μαύρο, το καφέ, το μπεζ ή το γκρι.

Εκτός από τα oxford, ιδανικά παπούτσια γραφείου είναι και τα loafers. Είναι αρκετά κομψά χωρίς πολλές λεπτομέρειες και δίχως να χρειάζεται να τα κουμπώνεις ή να τα δένεις. Oι γυναίκες εργαζόμενες μπορούν ακόμη, να φορέσουν γόβες με κοντό τακούνι, τις kitten heels, όπως διαφορετικά ονομάζονται. Έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς την δεκαετία του ΄50 από την Audrey Hepburn μα εξακολουθούν να είναι στην μόδα μέχρι σήμερα και να ταιριάζουν με την επαγγελματική ενδυμασία.

Μπότες και μποτάκια για την εργασία γραφείου

Οι μπότες και τα μποτάκια αποτελούν επίσης μία καλή επιλογή για τους χειμερινούς μήνες στο γραφείο εκτός από εργαζόμενους σε εξωτερικούς χώρους π.χ. ηλεκτρολόγους. Αυτά συγκρατούν καλύτερα τα πόδια κατά την διάρκεια της εργασίας και τα προστατεύουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, υπάρχουν πολλά μοντέλα που είναι αδιάβροχα και έχουν αντιολισθητικές ιδιότητες. Προτίμησε ένα ουδέτερο χρώμα που να ταιριάζει με όλα τα ρούχα, όπως είναι το μαύρο ή το καφέ σκούρο.

Ακόμη, επέλεξε μποτάκια ή μπότες φτιαγμένες από δέρμα γιατί είναι το συγκεκριμένο υλικό είναι πιο επίσημο αλλά και μπορεί να καθαριστεί εύκολα, εάν λερωθεί. Εάν το θέλεις, μπορείς να φορέσεις μπότες ή μποτάκια με μυτερό το μπροστινό τους μέρος καθώς είναι περισσότερο εκλεπτυσμένο και βοηθά να φαίνονται πιο μακριά τα πόδια. Σχετικά με το τακούνι, διάλεξε ένα χοντρό και κοντό για να μη κουράζονται τα πόδια σου, την ώρα που εργάζεσαι.

Τι παπούτσια γραφείου μπορούν να φορέσουν οι άντρες εργαζόμενοι

Οι άντρες που εργάζονται στο γραφείο μπορούν να φορέσουν αθλητικά παπούτσια σε σκούρο χρώμα. Αυτά τα υποδήματα είναι κομψά, φτιάχνονται από υλικά που επιτρέπουν τον αέρα να εισέρχεται στο εσωτερικό τους, προκειμένου να εμποδίζουν τον ιδρώτα των ποδιών. Επίσης, χάρη στην κατασκευή τους αποτρέπεται η πιθανότητα ολίσθησης και πτώσης.

Άλλα υποδήματα που μπορούν να φορέσουν είναι τα ανδρικά oxford. Είναι πολύ άνετα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά στο γραφείο ή σε άλλο παρόμοιο εργασιακό χώρο. Αρκετοί εργαζόμενοι προτιμούν και τα ανδρικά loafers, ωστόσο σε ορισμένα εργασιακά περιβάλλοντα με πιο επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, αυτά δεν γίνονται αποδεκτά. Ακόμη, μπορούν να φορέσουν και δερμάτινες ή σουέτ μπότες.

Συνοψίζοντας, υπάρχουν πολλές επιλογές για τα υποδήματα που μπορούν να φορέσουν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες που εργάζονται στο γραφείο. Το μόνο που μένει να κάνεις, είναι να αποφασίσεις ποια προτιμάς περισσότερο από τα παραπάνω για να κάνεις μία κομψή εμφάνιση στην εργασία.