Γιατί τα αθλητικά παπούτσια είναι τα πιο άνετα κατά την εργασία

Αθλητικά: Γιατί είναι τα πιο άνετα παπούτσια για την εργασία

Η καλή απόδοση των εργαζομένων στην δουλειά, εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως είναι οι σχέσεις μεταξύ των συναδέρφων, οι συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον καθώς και η ασφάλεια και η άνεση που αισθάνονται καθώς εκτελούν τις αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί. Γι’ αυτό το λόγο, σε πολλές εργασίες είναι απαραίτητα τα εξειδικευμένα επαγγελματικά ρούχα και υποδήματα καθώς και κάποια αξεσουάρ σε συγκεκριμένα επαγγέλματα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Πολλοί εργαζόμενοι για να νιώθουν άνετα κατά την διάρκεια της εργασίας τους φορούν αθλητικά παπούτσια. Τους λόγους αυτής της προτίμησης, θα τους δούμε στις επόμενες γραμμές.

Παπούτσια εργασίας αθλητικά: Γιατί τα εμπιστεύονται οι περισσότεροι εργαζόμενοι

Ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος που οι εργαζόμενοι αγαπούν να φορούν στην δουλειά τους παπούτσια εργασίας αθλητικά είναι το ότι αυτά προσφέρουν μεγάλη σταθερότητα στα πόδια. Προστατεύουν τους αστραγάλους και τις καμάρες των ποδιών και μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τους μυϊκούς πόνους στα γόνατα και στην μέση. Σχεδιάζονται με ειδικά υλικά με σκοπό να αποτρέπουν την ολίσθηση και την πτώση του ατόμου που τα φοράει. Επίσης, τα περισσότερα μοντέλα αθλητικών παπουτσιών είναι αδιάβροχα προκειμένου να μην εμποδίζεται ο εργαζόμενος που τα φορά από την βροχή ή από άλλες υγρές ουσίες που υπάρχουν στο περιβάλλον, όταν εργάζεται.

Τα αθλητικά παπούτσια κατασκευάζονται από υλικά που “αναπνέουν”

Τα αναπνεόμενα υλικά με τα οποία έχουν κατασκευαστεί τα αθλητικά υποδήματα, είναι ένα άλλο θετικό στοιχείο που αυξάνει την δημοτικότητα τους. Ένα από αυτά τα υλικά είναι το πλέγμα το οποίο επιτρέπει την είσοδο του αέρα μέσα στα παπούτσια και βοηθά τα πόδια να αναπνέουν το διάστημα που το άτομο κάνει διάφορες εργασίες.

Εάν κάποιο υλικό απέτρεπε να μπει ο αέρας στο εσωτερικό μέρος του παπουτσιού, σύντομα τα πόδια θα ίδρωναν πολύ. Η υγρασία από τον ιδρώτα που παραμένει για πολλές ώρες είναι υπεύθυνη για την δημιουργία βακτηριακών και μυκητισιακών ασθενειών στα πόδια αλλά και για την άσχημη μυρωδιά στα υποδήματα.

Τα αθλητικά υποδήματα είναι ευέλικτα

Ένα ακόμη καλό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων υποδημάτων είναι η ευελιξία που έχουν. Μπορούν να φορεθούν από τον κάθε επαγγελματία σε οποιοδήποτε περιβάλλον και αν εργάζεται, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν στο εμπόριο σε πολλούς χρωματισμούς, έντονους και μη και οι εργαζόμενοι έχουν αμέτρητες επιλογές για την αγορά τους. Για παράδειγμα, έχουν την δυνατότητα να φορέσουν οι εργαζόμενοι ένα διακριτικό ζευγάρι sneakers σε μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν αυστηρό dress code, σε ένα επαγγελματικό ραντεβού με κάποιο πελάτη, οι πωλητές που εργάζονται πολλές ώρες όρθιοι, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό μέχρι και τα άτομα που κάνουν τεχνικής φύσεως εργασίες όπως είναι οι υδραυλικοί, οι οικοδόμοι, οι εργάτες στα εργοστάσια κλπ. Επίσης, τα ίδια υποδήματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι και σε εκφάνσεις της προσωπικής τους ζωής.

Τα αθλητικά είναι ελαφριά, ανθεκτικά υποδήματα και πλένονται πολύ εύκολα

Επιπλέον, όσοι έχουν δοκιμάσει να φορέσουν αθλητικά στην δουλειά τους, θα έχουν συνειδητοποιήσει πόσο ελαφριά είναι η κατασκευή τους. Έχουν κατασκευαστεί από ειδικά υλικά προκειμένου να μη αισθάνονται οι χρήστες τους επιπλέον βάρος στα  πόδια τους. Ας μη ξεχνάμε, άλλωστε, πως τα αθλητικά παπούτσια έχουν δημιουργηθεί πρωτίστως για αυτούς που κάνουν αθλήματα. Κανένας αθλητής δεν θα προτιμούσε να φοράει ένα βαρύ παπούτσι την στιγμή που θα αθλούνταν. Η διάρκεια ζωής των αθλητικών είναι πολύ μεγάλη καθώς φτιάχνονται από πολύ ανθεκτικά υλικά. Ακόμη, είναι πολύ εύκολο αυτά να καθαριστούν, κάτι που είναι χρήσιμο για αυτούς που τα φορούν καθημερινά στην δουλειά τους.

Πώς καθαρίζονται τα συγκεκριμένα παπούτσια

Έτσι, μπορούν να πλυθούν είτε στο πλυντήριο ρούχων, είτε στο χέρι. Αν προτιμήσετε το πλυντήριο ρούχων, θα χρειαστείτε μία ειδική τσάντα ώστε τα υποδήματα να μη προκαλέσουν κάποια βλάβη στην συσκευή, απορρυπαντικό, ξύδι και μία βούρτσα (π.χ. οδοντόβουρτσα).

Πριν την πλύση στο πλυντήριο, αφαιρέστε τα κορδόνια από τα παπούτσια και καθαρίστε την σόλα από τους λεκέδες με την βούρτσα. Αν τα υποδήματα έχουν έντονο χρώμα, βυθίστε τα σε μία λεκάνη με νερό για δέκα λεπτά και προσθέστε λίγες κουταλιές της σούπας ξύδι. Με αυτό το τρόπο δεν θα χαθεί το χρώμα τους. Έπειτα, βάλτε τα στην σακούλα και πλύνετε τα στο πλυντήριο με υγρό απορρυπαντικό ρούχων. Το απορρυπαντικό σε σκόνη πιθανότατα θα αφήσει σημάδια στα παπούτσια.

Υγρό απορρυπαντικό θα χρειαστείτε και όταν τα πλύνετε με τα χέρια σε μία λεκάνη. Το νερό που θα χρησιμοποιήσετε, πρέπει να είναι χλιαρό καθώς το πολύ ζεστό ενδέχεται να βλάψει την σόλα του παπουτσιού. Όταν τελειώσετε το πλύσιμο, μη τα στεγνώσετε με το πιστολάκι μαλλιών, αλλά αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά με την παρουσία του ηλίου και του αέρα.

Ανακεφαλαιώνοντας, αυτοί ήταν οι λόγοι που τα αθλητικά παπούτσια είναι τόσο δημοφιλή από όλους τους εργαζόμενους. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη να τα φορέσετε στην δουλειά, είναι ευκαιρία να το κάνετε τώρα. Μετά την πρώτη μέρα εργασίας με αυτά, δεν θα θέλετε να φορέσετε άλλα παπούτσια.