Πως θα επιλέξω τα πιο ελαφριά παπούτσια για την εργασία μου

Παπούτσια εργασίας: Πώς θα επιλέξω τα πιο ελαφριά;

Οι συνθήκες εργασίας είναι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό για την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Αν αυτές είναι καλές, τότε η απόδοση τους αυξάνεται και αντίστοιχα δεν μπορούν να έχουν μεγάλη απόδοση σε άσχημες ή επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες. Έτσι, η υγεία και η ασφάλεια όσων εργάζονται είναι τα πιο βασικά κριτήρια για έναν σωστό επαγγελματικό χώρο. Για να υπάρξουν αυτά, είναι απαραίτητος ο επαγγελματικός εξοπλισμός, όπως είναι τα παπούτσια εργασίας, το κράνος, τα ρούχα εργασίας κλπ. Αν στο δικό σου εργασιακό χώρο πρέπει να φορέσεις ελαφριά παπούτσια ασφαλείας, στις επόμενες γραμμές θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Ελαφριά παπούτσια ασφαλείας: Πώς σε βοηθούν στην εργασία

Τα πιο ελαφριά παπούτσια εργασίας είναι αναγκαία σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τεχνικές εργασίες. Γι’ αυτό το λόγο, αυτού του τύπου παπούτσια εργασίας υπάρχουν στο εμπόριο σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων, ανδρικά και γυναικεία. Τα ελαφρά παπούτσια ασφαλείας είναι απαραίτητα γιατί διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να σε διευκολύνουν περισσότερο στην δουλειά.

Όταν εργάζεσαι πολλές ώρες, χρειάζεται να νιώθεις τα πόδια σου ξεκούραστα, γιατί αν νιώθεις έντονους πόνους θα αναγκαστείς να σταματήσεις την δουλειά. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που έχουν τα ελαφριά παπούτσια ασφαλείας είναι πως μπορούν, εξαιτίας του υλικού που έχουν κατασκευαστεί, να μετατοπίζουν την μεγάλη πίεση όταν μετακινείται ο εργαζόμενος ή όταν βρίσκεται όρθιος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι άλλα χαρακτηριστικά έχουν τα ελαφρά παπούτσια ασφαλείας

Επιπλέον, τα συγκεκριμένα υποδήματα εργασίας κατασκευάζονται από διαπνέοντα υλικά, όπως είναι το δέρμα. Δηλαδή υλικά που δεν εμποδίζουν να εισέλθει και να κυκλοφορήσει ο αέρας μέσα σε αυτά. Είναι ανατομικά, στηρίζουν σωστά όλο το πόδι και προστατεύονται σε μεγάλο βαθμό η μέση, τα γόνατα και οι αστράγαλοι των εργαζομένων.

Τα κατάλληλα παπούτσια ασφαλείας μπορούν να προστατέψουν τους εργαζομένους και από άλλους κινδύνους όπως είναι η ολίσθηση ή η ηλεκτροπληξία. Τα συγκεκριμένα παπούτσια δεν είναι κατασκευασμένα με μεταλλικά στοιχεία, θεωρούνται μη αγώγιμα και μπορούν να προστατέψουν όποιον τα φορά από το ηλεκτρικό ρεύμα. Ο κίνδυνος της ολίσθησης είναι πιθανός σε πολλούς εργασιακούς χώρους, είτε εσωτερικούς, είτε εξωτερικούς και είναι δυνατόν να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί. Τα ελαφρά υποδήματα εργασίας μειώνουν αυτούς τους τραυματισμούς καθώς είναι αντιολισθητικά.

Άλλο ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό των ελαφρών παπουτσιών εργασίας είναι η αδιαβροχοποίηση τους. Η κατασκευή τους από αδιάβροχα υλικά εμποδίζει την επαφή των ποδιών με επικίνδυνες χημικές ουσίες αλλά και από το βρόχινο νερό καθώς μπορεί να προκαλέσει διάφορες μυκητισιακές λοιμώξεις, ερεθισμούς και αλλεργίες.

Πώς να επιλέξεις σωστά τα παπούτσια εργασίας

Και αφού γνώρισες όλα τα χαρακτηριστικά των παπουτσιών εργασίας, ήρθε η ώρα να επιλέξεις και να αγοράσεις ένα ζευγάρι. Πριν εισέλθεις στο κατάστημα επαγγελματικής υπόδησης, σιγουρέψου πως τα παπούτσια που θα αγοράσεις ταιριάζουν με το περιβάλλον όπου εργάζεσαι. Αν για παράδειγμα έρχεσαι καθημερινά σε επαφή με πολύ ογκώδη και αιχμηρά αντικείμενα, δεν χρειάζεσαι ελαφρά υποδήματα, αλλά άλλου τύπου παπουτσιών εργασίας.

Έπειτα, πήγαινε στο κατάστημα αργά το απόγευμα και όχι νωρίτερα. Ο λόγος είναι πως εάν ταλαιπωρείς τα πόδια σου όλη την μέρα στην δουλειά, το απόγευμα θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερα εξαιτίας του πρηξίματος. Έτσι, θα αγοράσεις τα νέα παπούτσια στο σωστό μέγεθος και όχι μικρότερο. Όταν τα δοκιμάσεις, βεβαιώσου πως υπάρχει λίγος επιπλέον χώρος στην περιοχή των δαχτύλων.

Αν  συνηθίζεις να ψωνίζεις διαδικτυακά, για να επιλέξεις το σωστό μέγεθος των υποδημάτων ασφαλείας, διάβασε προσεκτικά τον πίνακα μεγεθών που υπάρχει στο e-shop και μέτρησε το μήκος των ποδιών σου σε εκατοστά. Επίσης, οι κριτικές των άλλων πελατών θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πώς ένα ζευγάρι παπουτσιών εφαρμόζει στους άλλους εργαζομένους. Θυμήσου μόνο πως το μέγεθος των παπουτσιών μπορεί να διαφέρει ελάχιστα ανάλογα με την εταιρεία κατασκευής.

Μη ξεχάσεις να διαβάσεις τα χαρακτηριστικά των παπουτσιών

Πριν φτάσεις στο ταμείο για να ολοκληρώσεις την αγορά των παπουτσιών, έλεγξε την ετικέτα τους και βεβαιώσου πως αναγράφονται όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά των ελαφρών υποδημάτων σε αυτή. Αν δεν αναγράφονται, δεν είναι καλή ιδέα να τα αγοράσεις γιατί δεν θα σε ωφελήσουν στην εργασία σου. Επίσης, απέφυγε να αγοράσεις παπούτσια ασφαλείας με περίπλοκα σχέδια. Όλα τα επαγγελματικά υποδήματα είναι απαραίτητο να έχουν την δυνατότητα του εύκολου καθαρισμού. Αν έχουν περίπλοκα σχέδια, θα κολλάνε εύκολα ίχνη βρωμιάς καθώς εργάζεσαι και δεν θα γίνεται εύκολα η αφαίρεση τους.

Συνεπώς, αν προσέξεις όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω θα μπορέσεις πολύ εύκολα να επιλέξεις και να αγοράσεις τα ελαφρά παπούτσια εργασίας ή μποτάκια που θα ταιριάζουν στον επαγγελματικό σου τομέα και θα προτιμάς να τα φοράς ακόμη και τις ώρες που δεν θα εργάζεσαι.