Ένα γιαπωνέζικο μαχαίρι για σεφ με κουζίνα χωρίς σύνορα. Το Zen συνδυάζει τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των παραδοσιακών γιαπωνέζικων μαχαιριών, όπως η εξαιρετική αιχμηρότητα και η αντιολισθητική ξύλινη λαβή, με τις απαιτήσεις του σύγχρονου μάγειρα για ποικιλία στους τύπους των μαχαιριών και την εύκολη συντήρησή τους. Επιπλέον, η χαμηλή για την κατηγορία του τιμή, κάνει το μαχαίρι Zen ιδανικό τόσο για τον έμπειρο μάγειρα που θέλει να εμπλουτίσει τη συλλογή του, όσο και για τον αρχάριο που θέλει να επενδύσει σε κάτι αξιόπιστο και ποιοτικό.
Βασικά χαρακτηριστικά:
Λάμα εξαιρετικά υψηλής αιχμηρότητας και σκληρότητας με χαμηλό βάρος
Εύκολο στο ακόνισμα, μεγάλη διάρκεια στην κόψη
Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
Παραδοσιακή ξύλινη λαβή από βελανιδιά
Αυθεντική γιαπωνέζικη ποιότητα κατασκευής
Το μαχαίρι Yanagi ή αλλιώς Yanagiba είναι το μακρύ γιαπωνέζικο μαχαίρι που χρησιμοποιείται για το κόψιμο ωμού ψαριού σε φέτες για τη δημιουργία sushi και κυρίως sashimi. Η κοντή, μακριά λάμα του είναι ιδανική για να τεμαχίζει το ψάρι και άλλα τρόφιμα με μία, αδιάλειπτη κίνηση, διατηρώντας τη φρεσκάδα και ακεραιότητά τους.
Εξαιρετική κόψη
Κάθε γιαπωνέζικο μαχαίρι ξεχωρίζει πρώτα από όλα για τη λάμα του, και το Zen διαθέτει λάμα με εξαιρετική αιχμηρότητα, που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση. Αποτελείται από το καινοτόμο γιαπωνέζικο κράμμα ανοξείδωτου ατσαλιού VG10 στο κέντρο της, που εξασφαλίζει εξαιρετική σκληρότητα και αντοχή. Το VG10 καλύπτεται από δύο στρώσεις από μαλακό ανοξείδωτο ατσάλι περιεκτικότητας 13% σε χρώμιο για το ευκολότερο ακόνισμά του και την καλύτερη προστασία του μαχαιριού.
Αν θέλετε να κόβετε τρόφιμα σε πολύ λεπτές φέτες ή να δημιουργείτε κομμάτια με μεγάλη συμμετρική ακρίβεια, και μάλιστα με γρήγορες κινήσεις χωρίς να μένουν υπολείμματα τροφίμου πάνω στο μαχαίρι, τότε θα λατρέψετε τη μονή κόψη αυτού του μαχαιριού. Οι παραπάνω εργασίες είναι ιδιαίτερα συχνές στη γιαπωνέζικη κουζίνα, γι αυτό και τα παραδοσιακά γιαπωνέζικα μαχαίρια είναι ακονισμένα μόνο από τη μία πλευρά. Το συγκεκριμένο μαχαίρι ακονίζεται στο χέρι από έμπειρους Γιαπωνέζους τεχνίτες στη μία μόνο πλευρά του στις 15°, προκειμένου να παραλάβετε ένα απόλυτα αιχμηρό μαχαίρι.
Άνετη ξύλινη λαβή
Το πρώτο μερος του μαχαιριού με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η λαβή του. Η λαβή του Zen δίνει το αίσθημα του ζεστού και άνετου κρατήματος που χαρίζει το ξύλο. Είναι κατασκευασμένη από ξύλο βελανιδιάς, ένα ξύλο σκληρό και ανθεκτικό τόσο στη συνεχή και σκληρη χρήση, όσο και στις επαφές του με τα τρόφιμα και τα υλικά της κουζίνας. Το στρογγυλό σχήμα της λαβής κάνει τη χρήση του μαχαιριού άνετη και πρακτική από κάθε γωνία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την κοφτερή του λεπίδα σε όποια ακριβώς κατεύθυνση θέλετε. Η ξύλινη λαβή ταιριάζει αρμονικά με το μέταλλο της λάμας και δένει σφικτά μαζί της μεσα στο κολάρο με ρητίνη.
Made In Japan
Η γιαπωνέζικη παράδοση στην κατασκευή μαχαιριών πηγαίνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, αντλώντας στις τεχνικές που τελειοποίησαν την παρασκευή μαχαιριών σαμουράι. Σήμερα, η παράδοση παντρεύεται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας κραμμάτων μετάλλων και κατασκευής μαχαιριών. Ο Tojiro είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους γιαπωνέζους κατασκευαστές μαχαιριών μαγειρικής, και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντική γιαπωνέζικη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία.
Επιπλέον χαρακτηριστικά:
Βάρος: 110 gr
Σκληρότητα Rockwell: HRC 58±1
Πάχος ράχης στη βάση: 2,8 χιλ.
Συνολικό μήκος: 34,5 εκατ.
Ειδική συσκευασία δώρου
αποφεύγετε το πλυντήριο πιάτων σε κάθε καλό σας μαχαίρι. Πλύσιμο στο χέρι σε ζεστό νερό και γρήγορο σκούπισμα είναι αρκετό για κάθε ανοξείδωτο μαχαίρι. Ο,τι μαχαίρι και να χρησιμοποείτε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί τρόχισμα για να παραμείνει σε υψηλή απόδοση. Μαχαίρια από μαλακό ατσάλι χρειάζονται τρόχισμα με πέτρα συχνότερα, αλλά μπορούν να επανέρθουν προσωρινά και με τη χρήση μασατιού.
Ένα γιαπωνέζικο μαχαίρι για σεφ με κουζίνα χωρίς σύνορα. Το Zen συνδυάζει τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των παραδοσιακών γιαπωνέζικων μαχαιριών, όπως η εξαιρετική αιχμηρότητα και η αντιολισθητική ξύλινη λαβή, με τις απαιτήσεις του σύγχρονου μάγειρα για ποικιλία στους τύπους των μαχαιριών και την εύκολη συντήρησή τους. Επιπλέον, η χαμηλή για την κατηγορία του τιμή, κάνει το μαχαίρι Zen ιδανικό τόσο για τον έμπειρο μάγειρα που θέλει να εμπλουτίσει τη συλλογή του, όσο και για τον αρχάριο που θέλει να επενδύσει σε κάτι αξιόπιστο και ποιοτικό.
Βασικά χαρακτηριστικά:
Λάμα εξαιρετικά υψηλής αιχμηρότητας και σκληρότητας με χαμηλό βάρος
Εύκολο στο ακόνισμα, μεγάλη διάρκεια στην κόψη
Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
Παραδοσιακή ξύλινη λαβή από βελανιδιά
Αυθεντική γιαπωνέζικη ποιότητα κατασκευής
Το μαχαίρι Yanagi ή αλλιώς Yanagiba είναι το μακρύ γιαπωνέζικο μαχαίρι που χρησιμοποιείται για το κόψιμο ωμού ψαριού σε φέτες για τη δημιουργία sushi και κυρίως sashimi. Η κοντή, μακριά λάμα του είναι ιδανική για να τεμαχίζει το ψάρι και άλλα τρόφιμα με μία, αδιάλειπτη κίνηση, διατηρώντας τη φρεσκάδα και ακεραιότητά τους.
Εξαιρετική κόψη
Κάθε γιαπωνέζικο μαχαίρι ξεχωρίζει πρώτα από όλα για τη λάμα του, και το Zen διαθέτει λάμα με εξαιρετική αιχμηρότητα, που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση. Αποτελείται από το καινοτόμο γιαπωνέζικο κράμμα ανοξείδωτου ατσαλιού VG10 στο κέντρο της, που εξασφαλίζει εξαιρετική σκληρότητα και αντοχή. Το VG10 καλύπτεται από δύο στρώσεις από μαλακό ανοξείδωτο ατσάλι περιεκτικότητας 13% σε χρώμιο για το ευκολότερο ακόνισμά του και την καλύτερη προστασία του μαχαιριού.
Αν θέλετε να κόβετε τρόφιμα σε πολύ λεπτές φέτες ή να δημιουργείτε κομμάτια με μεγάλη συμμετρική ακρίβεια, και μάλιστα με γρήγορες κινήσεις χωρίς να μένουν υπολείμματα τροφίμου πάνω στο μαχαίρι, τότε θα λατρέψετε τη μονή κόψη αυτού του μαχαιριού. Οι παραπάνω εργασίες είναι ιδιαίτερα συχνές στη γιαπωνέζικη κουζίνα, γι αυτό και τα παραδοσιακά γιαπωνέζικα μαχαίρια είναι ακονισμένα μόνο από τη μία πλευρά. Το συγκεκριμένο μαχαίρι ακονίζεται στο χέρι από έμπειρους Γιαπωνέζους τεχνίτες στη μία μόνο πλευρά του στις 15°, προκειμένου να παραλάβετε ένα απόλυτα αιχμηρό μαχαίρι.
Άνετη ξύλινη λαβή
Το πρώτο μερος του μαχαιριού με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η λαβή του. Η λαβή του Zen δίνει το αίσθημα του ζεστού και άνετου κρατήματος που χαρίζει το ξύλο. Είναι κατασκευασμένη από ξύλο βελανιδιάς, ένα ξύλο σκληρό και ανθεκτικό τόσο στη συνεχή και σκληρη χρήση, όσο και στις επαφές του με τα τρόφιμα και τα υλικά της κουζίνας. Το στρογγυλό σχήμα της λαβής κάνει τη χρήση του μαχαιριού άνετη και πρακτική από κάθε γωνία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την κοφτερή του λεπίδα σε όποια ακριβώς κατεύθυνση θέλετε. Η ξύλινη λαβή ταιριάζει αρμονικά με το μέταλλο της λάμας και δένει σφικτά μαζί της μεσα στο κολάρο με ρητίνη.
Made In Japan
Η γιαπωνέζικη παράδοση στην κατασκευή μαχαιριών πηγαίνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, αντλώντας στις τεχνικές που τελειοποίησαν την παρασκευή μαχαιριών σαμουράι. Σήμερα, η παράδοση παντρεύεται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας κραμμάτων μετάλλων και κατασκευής μαχαιριών. Ο Tojiro είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους γιαπωνέζους κατασκευαστές μαχαιριών μαγειρικής, και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντική γιαπωνέζικη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία.
Επιπλέον χαρακτηριστικά:
Βάρος: 110 gr
Σκληρότητα Rockwell: HRC 58±1
Πάχος ράχης στη βάση: 2,8 χιλ.
Συνολικό μήκος: 34,5 εκατ.
Ειδική συσκευασία δώρου
αποφεύγετε το πλυντήριο πιάτων σε κάθε καλό σας μαχαίρι. Πλύσιμο στο χέρι σε ζεστό νερό και γρήγορο σκούπισμα είναι αρκετό για κάθε ανοξείδωτο μαχαίρι. Ο,τι μαχαίρι και να χρησιμοποείτε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί τρόχισμα για να παραμείνει σε υψηλή απόδοση. Μαχαίρια από μαλακό ατσάλι χρειάζονται τρόχισμα με πέτρα συχνότερα, αλλά μπορούν να επανέρθουν προσωρινά και με τη χρήση μασατιού.