Σφυρήλατη λάμα και λαβή απο βελανιδιά, ένα πραγματικά όμορφο μαχαίρι που θα ανανεώσει το "οπλοστάσιο" σας αλλά και ένα πραγματικό στολίδι για την κουζίνα σας, αφού τα "νερά" - σχηματισμοί στη λάμα του το κάνουν πραγματικά μοναδικό! Το DP Hammered της Tojiro είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό μαχαίρι που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει!
Βασικά χαρακτηριστικά:
Λάμα εξαιρετικά υψηλής αιχμηρότητας και σκληρότητας
Εύκολο στο ακόνισμα, μεγάλη διάρκεια στην κόψη
Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
Παραδοσιακή ξύλινη λαβή από μανόλια
Αυθεντική γιαπωνέζικη ποιότητα κατασκευής
To μαχαίρι σεφ είναι το αγαπημένο μαχαίρι κάθε επαγγελματία αλλά και ερασιτέχνη μάγειρα, και όχι άδικα. Έχει ίσως τις περισσότερες χρήσεις από κάθε άλλο μαχαίρι της κουζίνας, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κόψετε μεγάλες μερίδες, να ψιλοκόψετε ή να τεμαχίσετε από λαχανικά και φρούτα μέχρι κρέας και ψάρι. Η φαρδιά του λάμα και η κυρτή του λεπίδα το κάνουν ιδανικό για γρήγορο ψιλοκόψιμο μέσω της γνωστής λικνιστής κίνησης. Το πάχος της λάμας στη ράχη είναι αρκετό για να σας δώσει το βάρος και τη δύναμη που χρειάζεστε, ενώ το μήκος της καλύπτει ένα μεγάλο εύρος καθημερινών εργασιών.
Εξαιρετική κόψη
Κάθε γιαπωνέζικο μαχαίρι ξεχωρίζει πρώτα από όλα για τη λάμα του, και το DP Hammered διαθέτει λάμα με εξαιρετική αιχμηρότητα, που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση. Αποτελείται από το καινοτόμο γιαπωνέζικο κράμμα ανοξείδωτου ατσαλιού VG10 στο κέντρο της, που εξασφαλίζει εξαιρετική σκληρότητα και αντοχή. Το VG10 καλύπτεται από δύο στρώσεις από μαλακό ανοξείδωτο ατσάλι περιεκτικότητας 13% σε χρώμιο για το ευκολότερο ακόνισμά του και την καλύτερη προστασία του μαχαιριού. Κάθε DP Hammered ακονίζεται στο χέρι από έμπειρους Γιαπωνέζους τεχνίτες και στις δύο πλευρές του στις 15°, προκειμένου να παραλάβετε ένα απόλυτα αιχμηρό μαχαίρι. Η λάμα διαθέτει μοναδική εμφάνιση και η επιφάνεια είναι κατασκευασμένη ώστε τονίζεται η σφυρήλατη κατασκευή του μαχαιριού δίνοντας ένα μοναδικό εφέ και χαρακτήρα στο μαχαίρι.
Άνετη ξύλινη λαβή
Το πρώτο μερος του μαχαιριού με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η λαβή του. Η λαβή του συγκεκριμένου χειροποίητου μαχαιριού τιμάει την παράδοση της Ιαπωνικής κουζίνας και είναι κατασκευασμένη από ξύλο μανόλιας, ένα ξύλο σκληρό και ανθεκτικό τόσο στη συνεχή και σκληρη χρήση, όσο και στις επαφές του με τα τρόφιμα και τα υλικά της κουζίνας. Το στρογγυλό σχήμα της λαβής κάνει τη χρήση του μαχαιριού άνετη και πρακτική από κάθε γωνία, δίνοντάς σας εργονομία αλλά και απόλυτο έλεγχο κατά τη χρήση. Η ξύλινη λαβή από μανόλια έχει λιτή εμφάνιση, ταιριάζει αρμονικά με το μέταλλο της λάμας και δένει σφιχτά μαζί της με ένα κολάρο απο ρητίνη.
Made In Japan
Η γιαπωνέζικη παράδοση στην κατασκευή μαχαιριών πηγαίνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, αντλώντας στις τεχνικές που τελειοποίησαν την παρασκευή μαχαιριών σαμουράι. Σήμερα, η παράδοση παντρεύεται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας κραμμάτων μετάλλων και κατασκευής μαχαιριών. Ο Tojiro είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους γιαπωνέζους κατασκευαστές μαχαιριών μαγειρικής, και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντική γιαπωνέζικη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία.
Επιπλέον χαρακτηριστικά:
Bάρος:185 γραμ
Σκληρότητα Rockwell: HRC 58±1
Πάχος ράχης στη βάση:
Συνολικό μήκος: 38.5 εκατ.
Ειδική συσκευασία δώρου
για τα συγκεκριμένα μαχαίρια να τα σκουπίζετε και να στεγνώνετε πάρα πολύ καλά μετά από κάθε χρήση, προκειμένου να αποφεύγεται οποιαδήποτε υγρασία. Για τον ίδιο λόγο καλό είναι όταν δεν το χρησιμοποιείτε να το τυλίγετε με μία εφημερίδα. Ο,τι μαχαίρι και να χρησιμοποείτε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί ακόνισμα. Μαχαίρια από σκληρο ατσάλι (υψηλό Rockwell) όπως τα ιαπωνικά και ειδικά αν είναι ακονισμένα από τη μία πλευρα, συνίσταται να ακονίζονται αποκλειστικά με πέτρα ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό ακόνισμα προστατεύοντας ταυτόχρονα τη λάμα του μαχαιριού για να συνεχίσει να έχει την υψηλότερη δυνατή απόδοση.
Σφυρήλατη λάμα και λαβή απο βελανιδιά, ένα πραγματικά όμορφο μαχαίρι που θα ανανεώσει το "οπλοστάσιο" σας αλλά και ένα πραγματικό στολίδι για την κουζίνα σας, αφού τα "νερά" - σχηματισμοί στη λάμα του το κάνουν πραγματικά μοναδικό! Το DP Hammered της Tojiro είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό μαχαίρι που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει!
Βασικά χαρακτηριστικά:
Λάμα εξαιρετικά υψηλής αιχμηρότητας και σκληρότητας
Εύκολο στο ακόνισμα, μεγάλη διάρκεια στην κόψη
Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
Παραδοσιακή ξύλινη λαβή από μανόλια
Αυθεντική γιαπωνέζικη ποιότητα κατασκευής
To μαχαίρι σεφ είναι το αγαπημένο μαχαίρι κάθε επαγγελματία αλλά και ερασιτέχνη μάγειρα, και όχι άδικα. Έχει ίσως τις περισσότερες χρήσεις από κάθε άλλο μαχαίρι της κουζίνας, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κόψετε μεγάλες μερίδες, να ψιλοκόψετε ή να τεμαχίσετε από λαχανικά και φρούτα μέχρι κρέας και ψάρι. Η φαρδιά του λάμα και η κυρτή του λεπίδα το κάνουν ιδανικό για γρήγορο ψιλοκόψιμο μέσω της γνωστής λικνιστής κίνησης. Το πάχος της λάμας στη ράχη είναι αρκετό για να σας δώσει το βάρος και τη δύναμη που χρειάζεστε, ενώ το μήκος της καλύπτει ένα μεγάλο εύρος καθημερινών εργασιών.
Εξαιρετική κόψη
Κάθε γιαπωνέζικο μαχαίρι ξεχωρίζει πρώτα από όλα για τη λάμα του, και το DP Hammered διαθέτει λάμα με εξαιρετική αιχμηρότητα, που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση. Αποτελείται από το καινοτόμο γιαπωνέζικο κράμμα ανοξείδωτου ατσαλιού VG10 στο κέντρο της, που εξασφαλίζει εξαιρετική σκληρότητα και αντοχή. Το VG10 καλύπτεται από δύο στρώσεις από μαλακό ανοξείδωτο ατσάλι περιεκτικότητας 13% σε χρώμιο για το ευκολότερο ακόνισμά του και την καλύτερη προστασία του μαχαιριού. Κάθε DP Hammered ακονίζεται στο χέρι από έμπειρους Γιαπωνέζους τεχνίτες και στις δύο πλευρές του στις 15°, προκειμένου να παραλάβετε ένα απόλυτα αιχμηρό μαχαίρι. Η λάμα διαθέτει μοναδική εμφάνιση και η επιφάνεια είναι κατασκευασμένη ώστε τονίζεται η σφυρήλατη κατασκευή του μαχαιριού δίνοντας ένα μοναδικό εφέ και χαρακτήρα στο μαχαίρι.
Άνετη ξύλινη λαβή
Το πρώτο μερος του μαχαιριού με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η λαβή του. Η λαβή του συγκεκριμένου χειροποίητου μαχαιριού τιμάει την παράδοση της Ιαπωνικής κουζίνας και είναι κατασκευασμένη από ξύλο μανόλιας, ένα ξύλο σκληρό και ανθεκτικό τόσο στη συνεχή και σκληρη χρήση, όσο και στις επαφές του με τα τρόφιμα και τα υλικά της κουζίνας. Το στρογγυλό σχήμα της λαβής κάνει τη χρήση του μαχαιριού άνετη και πρακτική από κάθε γωνία, δίνοντάς σας εργονομία αλλά και απόλυτο έλεγχο κατά τη χρήση. Η ξύλινη λαβή από μανόλια έχει λιτή εμφάνιση, ταιριάζει αρμονικά με το μέταλλο της λάμας και δένει σφιχτά μαζί της με ένα κολάρο απο ρητίνη.
Made In Japan
Η γιαπωνέζικη παράδοση στην κατασκευή μαχαιριών πηγαίνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, αντλώντας στις τεχνικές που τελειοποίησαν την παρασκευή μαχαιριών σαμουράι. Σήμερα, η παράδοση παντρεύεται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας κραμμάτων μετάλλων και κατασκευής μαχαιριών. Ο Tojiro είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους γιαπωνέζους κατασκευαστές μαχαιριών μαγειρικής, και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντική γιαπωνέζικη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία.
Επιπλέον χαρακτηριστικά:
Bάρος:185 γραμ
Σκληρότητα Rockwell: HRC 58±1
Πάχος ράχης στη βάση:
Συνολικό μήκος: 38.5 εκατ.
Ειδική συσκευασία δώρου
για τα συγκεκριμένα μαχαίρια να τα σκουπίζετε και να στεγνώνετε πάρα πολύ καλά μετά από κάθε χρήση, προκειμένου να αποφεύγεται οποιαδήποτε υγρασία. Για τον ίδιο λόγο καλό είναι όταν δεν το χρησιμοποιείτε να το τυλίγετε με μία εφημερίδα. Ο,τι μαχαίρι και να χρησιμοποείτε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί ακόνισμα. Μαχαίρια από σκληρο ατσάλι (υψηλό Rockwell) όπως τα ιαπωνικά και ειδικά αν είναι ακονισμένα από τη μία πλευρα, συνίσταται να ακονίζονται αποκλειστικά με πέτρα ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό ακόνισμα προστατεύοντας ταυτόχρονα τη λάμα του μαχαιριού για να συνεχίσει να έχει την υψηλότερη δυνατή απόδοση.