Μαχαίρι Deba 16.5cm με λαβή βελανιδιάς Japanese MV, Tojiro, F-1054, ΚΑΦΕ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:
F-1054-ΚΑΦΕ
Κατασκευαστής:
Tojiro
120,00 €
Διαθεσιμότητα: Παρακαλώ επιλέξτε τις επιλογές για το προϊόν. / 2 - 5 εργάσιμες ημέρες
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 80€!

Γνωρίστε το παραδοσιακό γιαπωνέζικο μαχαίρι σχεδιασμένο για προετοιμασία ψαριού και σούσι που είναι ακονισμένο μόνο από τη μία πλευρά για απόλυτα ακριβές και γρήγορο κόψιμο.
Με την παραδοσιακά αιχμηρή και σκληρή του λάμα, που είναι όμως κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και επομένως πιο εύκολη στη συντήρηση, το Japanese MV είναι η ιδανική επιλογή για την πρώτη γνωριμία σας με τον κόσμο των παραδοσιακών γιαπωνέζικων μαχαιριών.

Βασικά χαρακτηριστικά:

Λάμα υψηλής αιχμηρότητας και σκληρότητας
Εύκολο στο ακόνισμα, μεγάλη διάρκεια στην κόψη
Άνετη ξύλινη λαβή
Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
Αυθεντική γιαπωνέζικη ποιότητα κατασκευής

Το μαχαίρι Deba είναι το βαρύ, παχύ γιαπωνέζικο μαχαίρι που χρησιμοποιείται κυρίως για το κόψιμο και φιλετάρισμα ολόκληρων ψαριών.
Το βάρος του βοηθάει να διαπερνάει η λάμα πιο εύκολα το κεφάλι και τα χοντρά κόκκαλα, ενώ με τη λεπτή μύτη του γίνεται πιο εύκολα το φιλετάρισμα της σάρκας του ψαριού από τα κόκκαλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κρέατα ή πουλερικά, αλλά δεν συνίσταται για το κόψιμο μεγάλων κόκκαλων.

Γιαπωνέζικη κοπή
Το κράμα μετάλλου σε αυτό το μαχαίρι αποτελείται από ανοξείδωτο ατσάλι εμπλουτισμένο με μολυβδαίνιο και βανάδιο, μια πρόσμειξη που αυξάνει τη σκληρότητα του μετάλλου, την αντοχή του και την αντίσταση σε διαβρώσεις.
Αν και παραδοσιακά τα γιαπωνέζικα μαχαίρια φτιάχνονται από χάλυβα υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα που όμως απαιτεί καθημερινή φροντίδα και προσοχή, η νέα αυτή γενιά γιαπωνέζικου μετάλλου και οι τεχνικές της Tojiro δημιουργούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό σκληρότητας και αντοχής.
Λεπίδα κοφτερή και διάρκεια τροχίσματος, χωρίς απαιτητική καθημερινή φροντίδα. Το ιδανικό μέταλλο για να κάνετε το πρώτο σας βήμα στο χώρο των παραδοσιακών γιαπωνέζικων μαχαιριών, καθώς και για ξέγνοιαστή πρακτική καθημερινή χρήση.

Αν θέλετε να κόβετε τρόφιμα σε πολύ λεπτές φέτες ή να δημιουργείτε κομμάτια με μεγάλη συμμετρική ακρίβεια, και μάλιστα με γρήγορες κινήσεις χωρίς να μένουν υπολείμματα τροφίμου πάνω στο μαχαίρι, τότε θα λατρέψετε τη μονή κόψη αυτού του μαχαιριού.
Οι παραπάνω εργασίες είναι ιδιαίτερα συχνές στη γιαπωνέζικη κουζίνα, γι αυτό και τα παραδοσιακά γιαπωνέζικα μαχαίρια είναι ακονισμένα μόνο από τη μία πλευρά. Κάθε Japanese MV ακονίζεται στο χέρι από έμπειρους Γιαπωνέζους τεχνίτες στη μία μόνο πλευρά του στις 15°, προκειμένου να παραλάβετε ένα απόλυτα αιχμηρό μαχαίρι.

Άνετη ξύλινη λαβή
Το πρώτο μερος του μαχαιριού με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η λαβή του. Η λαβή του Japanese MV δίνει το αίσθημα του ζεστού και άνετου κρατήματος που χαρίζει το ξύλο.
Είναι κατασκευασμένη από ξύλο βελανιδιάς, ένα ξύλο σκληρό και ανθεκτικό τόσο στη συνεχή και σκληρη χρήση, όσο και στις επαφές του με τα τρόφιμα και τα υλικά της κουζίνας.
Το στρογγυλό σχήμα της λαβής κάνει τη χρήση του μαχαιριού άνετη και πρακτική από κάθε γωνία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την κοφτερή του λεπίδα σε όποια ακριβώς κατεύθυνση θέλετε. Η ξύλινη λαβή ταιριάζει αρμονικά με το μέταλλο της λάμας και δένει σφικτά μαζί της μεσα στο κολάρο με ρητίνη.

Made In Japan
Η γιαπωνέζικη παράδοση στην κατασκευή μαχαιριών πηγαίνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, αντλώντας στις τεχνικές που τελειοποίησαν την παρασκευή μαχαιριών σαμουράι.
Σήμερα, η παράδοση παντρεύεται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας κραμμάτων μετάλλων και κατασκευής μαχαιριών. Ο Tojiro είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους γιαπωνέζους κατασκευαστές μαχαιριών μαγειρικής, και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντική γιαπωνέζικη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Επιπλέον χαρακτηριστικά:

Βάρος: 275 gr
Σκληρότητα Rockwell: HRC 56±1
Πάχος ράχης στη βάση: 4 χιλ.
Συνολικό μήκος: 31 εκατ.
Ειδική συσκευασία δώρου

Αποφεύγετε το πλυντήριο πιάτων σε κάθε καλό σας μαχαίρι. Πλύσιμο στο χέρι σε ζεστό νερό και γρήγορο σκούπισμα είναι αρκετό για κάθε ανοξείδωτο μαχαίρι. Ο,τι μαχαίρι και να χρησιμοποείτε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί τρόχισμα για να παραμείνει σε υψηλή απόδοση.
Μαχαίρια από μαλακό ατσάλι χρειάζονται τρόχισμα με πέτρα συχνότερα, αλλά μπορούν να επανέρθουν προσωρινά και με τη χρήση μασατιού.

Coming soon

Γνωρίστε το παραδοσιακό γιαπωνέζικο μαχαίρι σχεδιασμένο για προετοιμασία ψαριού και σούσι που είναι ακονισμένο μόνο από τη μία πλευρά για απόλυτα ακριβές και γρήγορο κόψιμο.
Με την παραδοσιακά αιχμηρή και σκληρή του λάμα, που είναι όμως κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και επομένως πιο εύκολη στη συντήρηση, το Japanese MV είναι η ιδανική επιλογή για την πρώτη γνωριμία σας με τον κόσμο των παραδοσιακών γιαπωνέζικων μαχαιριών.

Βασικά χαρακτηριστικά:

Λάμα υψηλής αιχμηρότητας και σκληρότητας
Εύκολο στο ακόνισμα, μεγάλη διάρκεια στην κόψη
Άνετη ξύλινη λαβή
Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
Αυθεντική γιαπωνέζικη ποιότητα κατασκευής

Το μαχαίρι Deba είναι το βαρύ, παχύ γιαπωνέζικο μαχαίρι που χρησιμοποιείται κυρίως για το κόψιμο και φιλετάρισμα ολόκληρων ψαριών.
Το βάρος του βοηθάει να διαπερνάει η λάμα πιο εύκολα το κεφάλι και τα χοντρά κόκκαλα, ενώ με τη λεπτή μύτη του γίνεται πιο εύκολα το φιλετάρισμα της σάρκας του ψαριού από τα κόκκαλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κρέατα ή πουλερικά, αλλά δεν συνίσταται για το κόψιμο μεγάλων κόκκαλων.

Γιαπωνέζικη κοπή
Το κράμα μετάλλου σε αυτό το μαχαίρι αποτελείται από ανοξείδωτο ατσάλι εμπλουτισμένο με μολυβδαίνιο και βανάδιο, μια πρόσμειξη που αυξάνει τη σκληρότητα του μετάλλου, την αντοχή του και την αντίσταση σε διαβρώσεις.
Αν και παραδοσιακά τα γιαπωνέζικα μαχαίρια φτιάχνονται από χάλυβα υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα που όμως απαιτεί καθημερινή φροντίδα και προσοχή, η νέα αυτή γενιά γιαπωνέζικου μετάλλου και οι τεχνικές της Tojiro δημιουργούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό σκληρότητας και αντοχής.
Λεπίδα κοφτερή και διάρκεια τροχίσματος, χωρίς απαιτητική καθημερινή φροντίδα. Το ιδανικό μέταλλο για να κάνετε το πρώτο σας βήμα στο χώρο των παραδοσιακών γιαπωνέζικων μαχαιριών, καθώς και για ξέγνοιαστή πρακτική καθημερινή χρήση.

Αν θέλετε να κόβετε τρόφιμα σε πολύ λεπτές φέτες ή να δημιουργείτε κομμάτια με μεγάλη συμμετρική ακρίβεια, και μάλιστα με γρήγορες κινήσεις χωρίς να μένουν υπολείμματα τροφίμου πάνω στο μαχαίρι, τότε θα λατρέψετε τη μονή κόψη αυτού του μαχαιριού.
Οι παραπάνω εργασίες είναι ιδιαίτερα συχνές στη γιαπωνέζικη κουζίνα, γι αυτό και τα παραδοσιακά γιαπωνέζικα μαχαίρια είναι ακονισμένα μόνο από τη μία πλευρά. Κάθε Japanese MV ακονίζεται στο χέρι από έμπειρους Γιαπωνέζους τεχνίτες στη μία μόνο πλευρά του στις 15°, προκειμένου να παραλάβετε ένα απόλυτα αιχμηρό μαχαίρι.

Άνετη ξύλινη λαβή
Το πρώτο μερος του μαχαιριού με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η λαβή του. Η λαβή του Japanese MV δίνει το αίσθημα του ζεστού και άνετου κρατήματος που χαρίζει το ξύλο.
Είναι κατασκευασμένη από ξύλο βελανιδιάς, ένα ξύλο σκληρό και ανθεκτικό τόσο στη συνεχή και σκληρη χρήση, όσο και στις επαφές του με τα τρόφιμα και τα υλικά της κουζίνας.
Το στρογγυλό σχήμα της λαβής κάνει τη χρήση του μαχαιριού άνετη και πρακτική από κάθε γωνία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την κοφτερή του λεπίδα σε όποια ακριβώς κατεύθυνση θέλετε. Η ξύλινη λαβή ταιριάζει αρμονικά με το μέταλλο της λάμας και δένει σφικτά μαζί της μεσα στο κολάρο με ρητίνη.

Made In Japan
Η γιαπωνέζικη παράδοση στην κατασκευή μαχαιριών πηγαίνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, αντλώντας στις τεχνικές που τελειοποίησαν την παρασκευή μαχαιριών σαμουράι.
Σήμερα, η παράδοση παντρεύεται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας κραμμάτων μετάλλων και κατασκευής μαχαιριών. Ο Tojiro είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους γιαπωνέζους κατασκευαστές μαχαιριών μαγειρικής, και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντική γιαπωνέζικη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Επιπλέον χαρακτηριστικά:

Βάρος: 275 gr
Σκληρότητα Rockwell: HRC 56±1
Πάχος ράχης στη βάση: 4 χιλ.
Συνολικό μήκος: 31 εκατ.
Ειδική συσκευασία δώρου

Αποφεύγετε το πλυντήριο πιάτων σε κάθε καλό σας μαχαίρι. Πλύσιμο στο χέρι σε ζεστό νερό και γρήγορο σκούπισμα είναι αρκετό για κάθε ανοξείδωτο μαχαίρι. Ο,τι μαχαίρι και να χρησιμοποείτε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί τρόχισμα για να παραμείνει σε υψηλή απόδοση.
Μαχαίρια από μαλακό ατσάλι χρειάζονται τρόχισμα με πέτρα συχνότερα, αλλά μπορούν να επανέρθουν προσωρινά και με τη χρήση μασατιού.

Coming soon